Sluiten
Je bent hier: HomeAcne

acne

 

Acne is een huidprobleem wat vaak in de pubertijd komt opzetten door allerlei schommeldingen van de hormonen, maar dat niet alleen, je ziet het ook vaak op wat oudere leeftijd.

 

Waardoor komt dit nu?

 

Acne onstaat op het moment dat de talgklieren zoveel talg gaan aanmaken en de talg niet meer kwijt kan naar de huid. Normaal wordt de talg via een tunneltje bovenop de huid geduwd waar het zorgt voor bescherming van je huid en talg houd de huid soepel. Eigenlijk is het dus wel degelijk een nuttig stofje, teveel ervan wordt een probleem.

Wanneer er teveel talg geproduceerd gaat worden raakt dit tunneltje verstopt, de talgklier is geen spier waardoor hij niet de kracht heeft om zichzelf leeg te drukken. Het verstopte tunneltje zien wij als mee-eter of ook wel een comedo genoemd.

 

Op het moment dat er een mee-eter ontstaat kan er geen zuurstof meer in het tunneltje waardoor de talg onderin de talgklier gaat verzuren. Dit zuur tast de wand aan de binnenzijde van de talgklier aan en 'vreet' zich een weg erdoorheen. Hierop geeft de huid een reactie, want een zuur wil hij daar niet hebben. Het afweersysteem van de huid wordt aangesproken want het propje met talg wat zuur is moet eruit! Dit is het ontstaan van een puistje, de talgklier wordt rood en er wordt een druk opgebouwd om deze naar het huidopervlak te krijgen. Vandaar dat puistjes gevoelig en pijnlijk kunnen zijn, het zijn kleine onstekingen waar de huid vanaf wil.

 

Als het puistje rijp is zul je een geel kopje zien. Deze is klaar om de huid te verlaten! De druk zal er meteen vanaf zijn en de huid hersteld zich weer en er komt weer rust in de huid. Ga zelf niet aan de puistjes lopen duwen en knijpen en laat ze door ons professioneel weghalen. Dit verkomt vervelende littekens of verergering van je acne!

 

Maar stel nou dat alle talgklieren zich gaan verstoppen en allemaal ontstoken raken?

Dit is nou precies wat er met acne gebeurd. Vaak komt het dat de talgklieren van slag zijn door hormonale schommelingen, verkeerde voeding of verkeerd productgebruik en maken hierdoor veel te veel talg aan.

Er onstaat dan een gebied met alleen maar puistjes die zich samen kunnen bundelen. Dan spreek je echt van acne, veel ontstekingen, rode plekjes en veel mee-eters.

 

Zoals bovenstaand al beschreven kan acne in vele vormen voorkomen. Vaak begint het met veel comedonen die later gaan ontsteken en zo acne als gevolg hebben.

Wij adviseren hierin om bij een beginnende vette huid er meteen goed bij op te blijven en tijdig afspraken te maken voor het reinigen van de huid.

Wij staan graag voor je klaar met een passend advies om jouw huid er weer bovenop te helpen.
Tevens is een goede leefstijl met gezonde voeding erg belangrijk om zo de bouwstenen van binnenuit aan te leveren voor een mooiere een gezondere huid.

 

Ons assortiment aan acne behandelingen is erg ruim. Geen enkele huid is hetzelfde dus wij werken altijd middels een intake, hierna kunnen wij een passend behandeltraject voorstellen.

 

Bij acne is het mogelijk om je behandelingen vergoed te krijgen door je zorgdverzekering. Bekijk hiervoor je polisvoorwaarden.

Beautysalon Jolique is gespecialiseerd en aangesloten bij de ANBOS om deze behandelingen in aanmerking te laten komen voor vergoeding.

 

Na acne blijft er vaak wat rest-acne achter of kleine littekentjes of pigmentverkleuringen. Ook hiervoor hebben wij passende behandelingen.

 

Maak gerust een afspraak met ons voor een gratis huidanalyse waarin we alle wensen kunnen bespreken om zo weer tot een mooie huid te komen geheel naar jouw wensen!