Sluiten
Je bent hier: HomeCOOLA

COOLA organic Suncare

De Californische eco-entrepeneur Chris Birchby richtte in 2002 COOLA Suncare op. Na jaren lang onderzoek met een team professionals heeft hij een serie producten op de markt gebracht die biologisch, duurzaam en lokaal geproduceerd zijn.

COOLA is groen, maar nog altijd met een zweem van luxe. De producten beschermen en voeden de huid met vitamines, natuurlijke phyto-beschermers en antioxidanten die de veroudering tegen gaan.

 

COOLA gebruikt nooit en te nimmer parabenen, petroleum, of ftalaten!

 

Ingrediënt feitje:

Ftalaten worden onder meer gebruikt bij het vervaardigen van drukinkten, lijmen, geparfumeerde producten en parfums en als weekmakers voor plastic, zoals PVC!
 


Wat gebruikt Coola wel in de zonnebrand producten?

De producten van COOLA zijn zonneproducten, die de huid tevens verzorgen. Ze zitten vol met natuurlijke phyoto beschermers, gecertificeerde biologische extracten, antioxidanten die de veroudering tegen gaan en vitamines die een waardevolle boost geven aan het eigen immuunsysteem van de huid.

Ieder product heeft een unieke formule gericht op een deel van het lichaam, huidtypes en lifestyle. COOLA heeft producten voor gevoelige types, voor sportievelingen, voor baby’s, voor de lippen en ga zo maar door.


COOLA is opgebouwd uit een Classic Sunscreen en een Mineral Sunscreen lijn.

Het verschil tussen de Classic en de Mineral lijn zijn de ingrediënten die je actief tegen de zon beschermen.

 

Bij de classics lijn wordt gebruik gemaakt van COOLA biologische actieve ingrediënten die zo ontworpen zijn dat ze UVA/UVB stralen absorberen en uit elkaar drijven. De Minerals bevatten mineralen als werkzaam ingrediënt. Zij verspreiden en reflecteren de UVA/UVB straling.

 

Een ander belangrijk verschil is dat een product uit de Classic lijn een half uur voordat je de zon in gaat moet worden aangebracht en een Mineral product meteen zijn werk doet.

Op deze manier kan iedereen het product kiezen dat bij hem of haar past.

 

Beide lijnen garanderen een brede bescherming tegen UVA/UVB stralen, want hoe lekker het ook is, de zon is niet goed voor je huid!

 

coola