Sluiten
Je bent hier: HomeEen droge huid

Een droge huid

 

Er zijn veel mensen die last hebben van een erg droge huid. De huid kan trekkerig aan voelen, verhard aanvoelen, last hebben van veel gerstekorrels en soms zelfs jeuken.

 

Hoe kan dit nu?
Vaak is het zo dat een droge huid een wel degelijk te kort heeft aan talg en vocht in de huid. Talg is de vet-stof voor de huid om de huid soepel te houden en het legt tevens aan laagje op de huid wat als bescherming dient.

Heb je tekort aan talg wordt de huid stug en niet meer soepel. Het gevolg hiervan is vaak dat de opperhuid dikker gaat worden en hierdoor schraal en karton-achtig gaat aanvoelen. Vaak zie je ook nog dat er vorming onstaat van onderhuidse talgpropjes of gerstekorrels.

Dit komt dan weer doordat de opperhuid zo stug wordt dat de stoffen die de huid eigenlijk kwijt wil ( talg en huidschilfers ) onder de huid blijven zitten.

De huid kan zelfs schraal gaan worden en gaan schilferen, dit veroorzaakt vaak ook nog jeuk.

 

Wat hierbij erg belangrijk is, is de huid goed reinigen. Je moet het eigenlijk zien dat wanneer al die huidschilfers op de huid blijven zitten je een soort dakpannetjes gaat creëren. Hierdoor ontstaat er een schild op de huid en kun je smeren met producten wat je maar wilt, het zal niets brengen. Het desbetreffende product zal niet op die plek in de huid kunnen komen waar het eigenlijk zijn werk zou moeten doen.

 

Wat wij graag adviseren bij een droge huid is een diepte reiniging door middel van een peeling. Weg met de dode huidcellen/dakpannetjes zodat de huid weer kan gaan ademenen. Zodra al het 'dode' materiaal van de huid af is, is de huid ook weer in staat om producten op te nemen.

 

Geen enkele huid is hetzelfde en wij bieden geheel kostenloos een huidanalyse aan zodat we gericht advies kunnen geven op jouw huid en jouw huiddoelen!