Sluiten
Je bent hier: HomeHuidstructuur verbeteren

Grove poriën

 

Een grove huid ziet er vaak glansend uit en heeft grote poriën. Grove poriën zijn openingen in de huid waaruit talg en zweet komen. Deze 2 zijn erg nuttig voor de huid maar als deze overactief zijn krijg je een ander huidbeeld.

 

Veelal onstaat een grove huid bij een vette huid. De talgproductie ligt vrij hoog waardoor de poriën in de huid open staan. De wat grovere poriën kun je met name bij je T-zone (voorhoofd, neus en kin) heel goed zien. Hier maken de talgklieren meer talg aan waardoor je hier vaak grotere poriën ziet.

 

Naarmate dat een huid ouder wordt gaat deze verslappen en zal de talgproductie minder gaan worden. Hierdoor blijven de poriën wel groter maar de inhoud zal verdwijnen.

Je kunt dit vergelijken met een ballon die je opblaast waarna je na een tijdje weer de lucht eruit laat. Je zult zien dat de ballon nooit meer zo straks wordt als toen je deze uit de verpakking haalde en opblies.

 

Grovere poriën zien we ook veel bij huiden die veel in contact zijn geweest met UV-straling. De huid wordt hierdoor dikker en de randen van de poriën dus ook. Een grove huid is het resultaat.

 

Wat kunnen we hieraan doen?

 

Bij een grovere huid is het belangrijk om goed te reiningen. De huid moet goed schoon blijven zodat de poriën niet verstopt raken. Een peeling op deze huid zal vaak al wonderen doen!

Bij deze huid werken wij graag met onze huidverbeterende behandelingen van Nimue en ons Genoe+ apparaat.

 

Bij deze behandelingen staat een peeling centraal en zullen wij de huid weer goed hydrateren.

Door een peeling toe te passen zal het huidbeeld zich verfijnen. De huid zal gladder gaan worden, de overtollige talglaag op de huid zal zich verminderen ( geen glimhuid meer ).
Doordat de huid goed gereinigd wordt en het vet-laagje aangepakt gaat worden is de huid ook weer in staat om dingen op te nemen. Door de huid dan weer te gaan hydrateren zal de huid er snel weer mooi en gezond uit gaan zien!

 

Maak gerust een afspraak met ons voor een gratis huidanalyse waarin we alle wensen kunnen bespreken om zo weer tot een mooie huid te komen geheel naar jouw wensen!