Sluiten
Je bent hier: HomePigmentvlekken

Pigmentvlekken

 

Pigmentenvlekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak zijn de erfelijk bepaald, of komt door hormoonverstoring, anti-conceptiemiddelen, huidbeschadiging, medicijngebruik of uv-beschadiging.

 

Hoe ontstaan pigmentvlekken

 

Op het moment dat wij pigmentvlekken zien in onze huid zijn het meerdere pigmencellen die voor een opeenhoping zorgen, zodat wij een bruine velk zien.

 

Melanocyten ( pigmentcellen ) in onze huid maken 'melanine' aan, dit is de stof die zorgt voor de bruine kleur in onze huid. Op het moment dat wij bruin worden zijn de melanocyten actief en maken zij melanine aan om onze huid te beschermen. De melaninecellen gaan als een soort parapluutje over je huidcellen heen waken, om zo te beschermen tegen UV-straling. Als je plots de zon in gaat zonder zonbescherming moeten de pigmentcellen heel erg hard werken en dit gaat vaak niet snel genoeg waardoor we verbranden. Een huid die eenmaal verbrand is geweest vergeet dit nooit meer en zal de volgende keer bij bijna verbranding totaal anders en steeds heftiger gaan reageren. Conclusie: insmeren met een hoge factor is een must om pigmentbeschadiging te voorkomen!

 

Op het moment dan de melanocyten beschadigd zijn geraakt raken ze in de war. Sommige zullen sterven en anderen zullen teveel melanine gaan aanmaken. Op deze manier krijg je dus kleurverschil in de huid en ontstaan er pigmentvlekken.

 

Ook bij een rijpere huid zie je steeds meer pigmentverkleuringen. Dit doordat de huid al veel heeft meegemaakt en dat de melanocyten steeds meer afnemen.

 

Op plekken waar de huid beschadigd is geweest zie je ook vaak pigmentverschil. Met name waar ontstekingen hebben gezeten ( puistjes ) blijven er vaak bruine vlekjes achter.

 

Wat kunnen we hier nu mee?

 

Pigmentvlekken kunnen verzacht en verminderd worden zodat deze minder zichtbaar gaan worden. Een van de belangrijkste dingen is de huid gaan beschermen teven UV-straling, zet de tube zonbescherming maar naast je tandpasta en ga dit toepassen in je huidverzorgingsritueel.

 

Wij hebben een breed assortiment aan behandelingen om je hiermee te helpen.

We werken dan met de producten van Nimue om zo tot een mooi eindresultaat te komen.

 

Maak gerust een afspraak voor een gratis huidanalyse om zo samen met ons te kijken op welke manier wij jou pigmentvlekken kunnen gaan aanpakken.