Sluiten
Je bent hier: HomeVerstevigen/liften

De huid verstevigen/Liften

LIJNTJES EN RIMPELTJES

Naar mate we ouder worden zien we ze allemaal verschijnen: lijntjes en rimpeltjes.

Rimpeltjes en lijntjes kunnen we nooit helemaal laten verdwijnen maar met vroegtijdig ermee bezig te zijn kunnen we de huid het beste blijven geven zodat de huid jong en vitaal blijft functioneren.

Waarom krijgen we rimpels?

De hoeveelheid rimpels die we krijgen is een stukje erfelijk bepaald maar je kunt er zelf ook erg veel in betekenen. Slechte leefgewoonten zoals roken, alcohol, veel stress, teveel onbeschermde UV bloodstelling en slaapgebrek komen een huid niet ten goede. Ook het veel tot je nemen van suiker heeft een slechte invloed op je huid.

Vanaf je 25e levensjaar gaat de productie van elastine en collageen langzaam achteruit. Hierdoor verliest de huid haar stevigheid en zal langzaam gaan verslappen. Ook zal het onderhuidsvetweefsel gaan afnemen waardoor we het volume in de huid verliezen.
Op het moment dat dit op een punt komt dat de huid zijn stevigheid kwijt wordt en minder dik wordt krijg je rimpel en lijntjes vorming.

De kunst is dus om de huid zo lang mogelijk actief te houden. Zodat deze collageen en elastine aan blijft maken en jong blijft functioneren.

Wat wij graag voorstellen is de het de vergelijken van de huid met een rozijntje wat weer als een voller druifje terug wordt gebracht. Kortom vocht en volume erin.

Ons assortiment aan anti-ageing behandelingen is erg ruim, hierin adviseren wij graag.


Maak gerust een afspraak met ons voor een gratis huidanalyse waarin we alle wensen kunnen bespreken om zo weer tot een mooie huid te komen geheel naar jouw wensen!

 

In de loop van de jaren wordt onze huid slapper en minder elastisch. Het is een verouderingsproces waar we niet aan ontkomen. Daarnaast zijn er bijzondere omstandigheden, zoals in korte tijd veel afvallen of het oprekken van de huid van de buik tijdens een zwangerschap, die de huid nog extra kunnen doen verslappen. Soms kan het wel lijken alsof de lichaamshuid 'een maatje te groot' is geworden. De zwaartekracht draagt nog een steentje bij waardoor de verslapte huid gaat hangen. Al met al geen prettig proces. Laten we een kijken wat de oorzaak van de verslapping van de huid is en wat we ertegen kunnen doen.

De tand des tijds: verslapping door afbraak van collageenvezels
Het verslappen van de huid is een normaal en natuurlijk proces. In de loop van de jaren wordt onze huid slapper en verliest elasticiteit. Dat geldt voor de gezichtshuid maar ook voor de lichaamshuid. De verslapping van de huid is een onvermijdelijk proces dat wordt veroorzaakt door de afbraak in de tijd van de collageenvezels (een belangrijk onderdeel van het bindweefsel van onze huid, zie het als een soort lijm die het weefsel bij elkaar houdt). Hoe snel deze afbraak verloopt, is afhankelijk van genetische factoren (erfelijkheid) maar ook van de levenswijze die we erop na houden (de blootstelling van de huid aan de zon, roken, voeding). Verder zijn er bijzondere omstandigheden die extra verslapping van de huid met zich brengen zoals veel afvallen in korte tijd en zwangerschap.

 

Naast specifieke huidverstevigende crèmes die dagelijks en voor langere periodes in de huid zullen moeten worden gemasseerd, zijn er ook andere, meer ingrijpende technieken om huidverslapping te behandelen.

Bij beginnende huidverslapping kan laser uitkomst bieden. Het is van belang dat je dit bij een kundig en goed uitgeruste arts laat doen. Er bestaat verschillende lasertechnieken en de arts zal over het juiste laserapparatuur moeten beschikken. In geval van huidverslapping zal de laser diep genoeg in de huid moeten doordringen. Door warmteontwikkeling wordt het herstel en de productie van collageen gestimuleerd.

Ook radiofrequentie wordt steeds vaker toegepast bij huidverslapping. Door trilling van de elektroden wordt warmte geproduceerd die diep in de huid doordringt en het weefsel strak trekt.

Ook wordt huidverslapping wel bestreden door polymelkzuur diep in de huid te injecteren. Het zuur brengt kort gezegd een reactie op gang waardoor er nieuw collageen weefsel wordt gevormd dat tot een versteviging van de huid leidt. Het ingespoten polymelkzuur wordt in de loop van de tijd door het lichaam afgebroken.

Bij ernstige huidverslapping van de huid van de buik (zoals die na zwangerschap of bij een snelle gewichtsafname kan optreden) kan de huid operatief strak getrokken worden. De overtollige huid wordt verwijderd en de spieren worden op een zodanige manier weer aan elkaar gezet dat de buik strak en plat wordt. Nadeel van dit soort ingrepen is wel dat je er littekens aan over houdt. Een kundige arts zal deze echter zo veel mogelijk kunnen verbergen door 'strategisch' te werk te gaan. De ingreep is eenvoudiger (maar altijd nog een grote ingreep) als het alleen de zone onder de navel betreft. Gaat om de gehele buikzone (ook boven de navel) dan is de ingreep gecompliceerder en zijn daar ook meer kosten mee gemoeid.

Voor ernstige verslapping van de gezichtshuid kan een facelift uitkomst bieden.

Voorkomen beter dan genezen
Zoals altijd geldt ook in het geval van huidverslapping dat voorkomen beter is dan genezen. Aan huidverslapping ontkomt niemand omdat het nu eenmaal hoort bij het ouder worden maar een gezond voedingspatroon en een adequate bescherming van de huid tegen de zon kunnen het proces vertragen. Zorg er daarom voor dat je gevarieerd eet. Je dagelijkse dieet moet voldoende koolhydraten, eiwitten, vetten en water bevatten. En beperk de inname van suiker zoveel mogelijk want juist suiker staat erom bekend dat het collageen afbreekt (pas ook op verborgen suikers, lees de ingrediënten op de verpakkingen in de supermarkt maar eens door, ga er maar vanuit dat alles dat op -ose eindigt suiker is). Maak er verder een goede gewoonte van om je huid altijd met een anti-zonnebrandcrème te beschermen (ook in de winter).